Paradijs wordt meer en meer een huis

De vloer ligt er ondertussen een 4-tal weken. Hij heeft dus al tijd gehad om te drogen. De donkere vlekken die je ziet op de foto’s gaan nog weg. We gaan hem ook nog laten impregneren. Een exacte datum kregen we hier nog niet voor dus hebben we hem zelf onder een laagje tetrakarton gestoken.

“Impregneren is één van de beste methodes om de betonvloer jarenlang te beschermen tegen indringing van vocht en vuil. Impregneermiddelen kunnen op verschillende manieren werken maar ze hebben uiteindelijk alle hetzelfde doel: de poreusheid van het beton opheffen. Het voordeel van impregneren is dat het uitzicht van het beton niet of nauwelijks aangetast wordt.”

 

Op de laatste foto zie je een duidelijk kleurverschil, dit komt omdat we aan het poetsen waren 😉


De keuken werd net voor het bouwverlof geleverd. Gezien de papa van Jeroen een schrijnwerker is én hij ons graag wil helpen, zetten we de keuken zelf in elkaar. Het eiland moet je er zelf nog bij fantaseren 😉 Wij kijken alvast uit naar het eindresultaat!


We nemen ons huidig bed niet meer mee naar ons nieuw huis. Hoog tijd dus om een nieuw te bestellen! We kozen voor een boxspring van Swiss Sense. Hieronder zie je hoe hoofdbord er zal uit zien. De levertermijn is 12 weken, we zullen eerst op een lattenbodem en matras slapen. Maar daarna zullen we eens zo goed slapen 😅💤

Nog een speciale dank jullie wel aan de sponsors! 💋💋

Processed with VSCO with hb1 preset


De keuze en het bestellen van de deuren waren we een beetje uit ’t oog verloren. In eerste instantie zouden we (nog) geen deuren plaatsen omwille van de kostprijs. Daarna dachten we erover na om eerst enkel beneden deuren te plaatsen en op de 1ste verdieping nog niet. Nadien besloten we om beneden blokdeuren te plaatsen en boven met een smaller kassement. Uiteindelijk kozen we voor zowel boven als beneden voor blokdeuren. OEPS 😅

Toegegeven, het kost veel geld maar het lijkt ons zoveel mooier met blokdeuren.
De levertermijn is ook hier 12 weken dus nog even geduld.

We kozen voor de zwarte kruk op de foto.


Planning:

  • 10 april: plaatsen rolluiken
  • Afwerken betegelen badkamer
  • Impregneren betonvloer
  • Plaatsen sanitair
  • Afwerken keuken
  • Afwerken plakwerken: venstertabletten, trap, afwerking rolluiken, gordijnrails volledig inwerken
  • Afwerking elektriciteit
  • Opstarten vloerverwarming
  • Afwerking + pleisterwerken inkomhal + carport
  • Kurkvloer boven plaatsen: dit gaan we zelf doen, is een kliksysteem

VERHUIS: WEEKEND HEMELVAART: 10-11-12 & 13 mei !!!! 🙈🎉

7 gedachten over “Paradijs wordt meer en meer een huis

  1. amai dat gaat hier vooruit joh..en wat een mooie keuzes…..Blij voor jullie dat het begint te korten…Jullie gaan de koning te rijk zijn !!Ik ben wel echt keibenieuwd hoe het er straks uitziet als het echtig helemaal af is…want volgens mij wordt dit echt een Paradijs in Rozebeke..!!!

    Like

      1. Oke, bedankt. Lijkt me niet meteen een merk dat openstaat voor gewoon leveren en je zelf laten plaatsen? Zoveel te beter dat het toch kan.

        Like

Plaats een reactie