Schuimparadijs

Op vrijdag 23 februari stond de pur op de planning. Wij als leken wisten niet dat alles hiervoor stofvrij moest zijn. Maandagavond 19 februari kregen we een mailtje van onze architect met de boodschap dat alles dus effectief proper en stofvrij moest zijn. -lichte paniek!- In allerijl dus op zoek gegaan naar een industriële stofzuiger en dinsdag 20 februari ook onmiddellijk gebeld naar de firma van de bouwdroger, die moest namelijk ook weg. Gelukkig was dit voor hem geen probleem en werd alles dinsdagnamiddag opgehaald. Die industriële stofzuiger konden we woensdagochtend ook reeds ophalen – oef!-.

Poetsdienst Bourdeaud’hui – Kevelaerts schoot in actie.
We hebben er toch wel anderhalve dag over gedaan om alles proper en stofvrij te krijgen, lastig werk! Ons huis was nog nooit zo proper 😉

 

 

Vrijdag 23 februari werd de pur gespoten. Een mooi laagje schuim ten huize B-K.

 


 

De betonvloer voor het GV lag al van in het begin vast. Over de bovenverdieping waren onze meningen nog verdeeld. Afgelopen zaterdag, 24 februari, gingen we langs bij kurkfabriek Van Avermaet in Lokeren. Zoveel wachtenden voor ons dat we ondertussen onze keuze maakte: Sawn bisque oak van Wicanders. Het moet niet altijd moeilijk zijn: bezoeken – kiezen – bestellen 👍🏼


Over bestellen gesproken, diezelfde zaterdag gaven we nog meer geld uit, hupp ! 💷💰
Alle keukentoestellen zijn besteld: fornuis, dampkap, vaatwas, koelkast, microgolfoven, kraan en spoelbak.

Fornuis: SMEG – inductie – 1m10
Kraan: Boretti – Rossano Nero

 


In een sneltempo ging het vooruit – dat mag ook wel eens – Maandag en dinsdag, 26/27 februari, werden de vloerverwarming en vloerstopcontacten geplaatst.

Hé, daar is Eandis opnieuw. Een paar blogposts geleden spraken we erover dat Eandis moest terugkomen omdat de gasaansluiting niet toegankelijk genoeg was. Dus werd dit ingepland op 28 februari. De ouders van Jeroen stonden woensdagochtend klaar om de werkmannen binnen te laten, maar er kwam niemand opdagen. Weerverlet, de communicatie bij Eandis bleek hierbij nogmaals ondermaats. Binnen 3 weken volgt nog een poging. Ondertussen gaat de put wel terug dicht 😏 En moeten ze die dan voor de 3de keer opnieuw open leggen. -Efficiënt werken?- Derde keer, goeie keer zeggen ze wel eens zeker?

 

De volgende ingeplande stap is het plaatsen van de chape (boven), dit is afgelopen week uitgesteld door de vrieskou. Komende week kan dit wel doorgaan.
Chape wordt niet geplaatst onder een betonvloer vandaar dat er bij ons dus enkel boven chape komt.


Vanaf nu kunnen we de voordeur achter ons sluiten want ja hoor de stang is geplaatst.
Mooi zo !

5 reacties op ‘Schuimparadijs

 1. Hallo Valérie,
  We volgen je blog al eventjes, we zijn momenteel ook aan het bouwen, we hebben ongeveer een zelfde stijl huis. We zijn wel een stap trager dan jullie, ze gaan deze week of volgende week beginnen met de technieken.

  Ik merk dat je een fornuis hebt van 20 000watt, ik vroeg me af hoeveel aansluitvermogen heb je gekregen van Eandis en hoeveel betaal je ervoor?

  Groeten,

  Like

  1. Hallo Lyly,

   Bedankt voor je berichtje 🙂

   Wij hebben volgende aansluiting aangevraagd bij Eandis op aanraden van de elektricien en architect:
   Distributienetspanning 3 x 400V + N
   1 x enkelvoudig uurtarief, Driefasig, 25 A, 17.3 kVA
   Totaal kostprijs komt op 803 euro excl. btw

   Nog veel succes jullie bouw.

   Groetjes,
   Jeroen & Valérie

   Like

 2. Hallo Valérie & Jeroen,

  Ik heb dat ook gekregen en het prijs is ook dezelfde (wij bouwen in Nazareth), maar we hebben nu een verhoging aangevraagd en ik wacht nu op de reactie van Eandis. 17 300kVA = 13 840 watt, jullie fornuis verbruikt al 19 500watt mocht je alle oven en inductie op maximum aanzetten.

  Ook enkelvoudig uurtarief, ik neem aan dat jullie zonnepanelen gaan plaatsen? Al beslist bij waar jullie het gaan bestellen?

  Waar hebben jullie de keuken toestellen besteld, wij moeten die nog bestellen? Wij hebben de keuken zonder toestellen besteld.

  Groetjes,
  Lyly

  Like

 3. Hey

  Ik sta aan de start van mijn bouwavontuur, normaal wordt er in april gestart met de ruwbouwwerken. Ik zag jullie voordeur, en ik dacht, ja dat is hem! Waar hebben jullie prijs gevraagd voor het buitenschrijnwerk en welke ral kleur is het bij jullie?

  Bedankt!

  Winnie

  Like

  1. Dag Winnie,

   Alvast bedankt voor je leuke berichtje.
   Ons buitenschrijnwerk werd geplaatst door Elox.
   Het is de Reynaers CS77HI , 1 vleugelige deur met een deurtrekker DTR–U–02 van Ursus. De kleur is ral 9004

   Groetjes,
   Jeroen & Valérie

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s