Architecten

Intussen hebben we gesprekken achter de rug met verschillende mogelijke architecten. We nemen bewust onze tijd voor alle aspecten van het hele bouwavontuur. Zo kunnen we onszelf geruststellen en bezorgt dit ons hopelijk minder stress ;).

Er blijven ondertussen nog 2 mogelijke architecten over. De keuze hiertussen is zéér moeilijk omdat ze elkaar tegenspreken in hun overtuigingen. Ieder spreekt uiteraard uit zijn eigen ervaring en geschiedenis maar dat maakt het voor ons uiteraard niet makkelijker.

 • Architect 1
  • architectenbureau: 2 broers en nog 1 andere medewerker
  • overtuigd van werken met losse aannemers
  • neemt coördinatie op zich
  • leuke architectuur
  • aangenaam gespek
 • Architect 2
  • architectenbureau: 1 architect en andere medewerkers
  • overtuigd van werken met totaalaannemer (+onderaannemers): er is wel nog een verschil met SOD
  • geen coördinatie: communicatie en aanspreekpunt over de werf = aannemer
  • gedreven en zeer overtuigd van eigen werking
  • aangenaam gesprek, maar in iets mindere mate

Nu is het dus aan ons om die moeilijke beslissing te nemen. Tips/meningen zijn altijd welkom ;). Wij laten het ondertussen nog even bezinken en zullen dan toch binnenkort de knoop moeten doorhakken om een eerste ontwerp (schetsontwerp) te laten maken!

 

3 reacties op ‘Architecten

 1. het is 1 van de moeilijkste opgave in de bouw, Wij hadden het er ook redelijk moeilijk mee, we zijn naar 10 verschillende geweest alle 10 verschillend van uitleg en van de prijs, ook het gevoel was zo verschillend, bij sommige “grotere” bureaus ben je maar een klant, een nummer, je hebt er ook die mooie praatjes geven en als je referenties vraagt hoor je er niks meer van. de duurste architect(zelfstandig) bood me een cola aan per toeval stond de frigo bij hem op de bureau en hij schonk me cola in van de Aldi, ik wil maar zeggen… zo iets banaal dat leid tot een “nee die gaan we niet pakken” gevoel, uiteindelijk hebben we de juiste gevonden een koppel +- 30jaar met al wat ervaring, zijn zelfstandig en ze zijn heel open, ook een toffe en leuke huiselijke sfeer, op het eerste gesprek was ze zo gedreven dat ze direct al wat begon te schetsen, super gewoon en de klik was er meteen, na wat referenties van haar te gaan bezichtigen en te gaan horen bij haar klanten zijn we er mee ingestemd, de prijs viel best mee en ze komt op regelmatige basis langs op de werf en dat is ZEER belangrijk ook doet ze het EPB verslag erbij wat een pak goedkoper is als een extern bedrijf. 🙂 dit is zowat een korte versie van ons avontuur van de architecten daarna komen de aannemers 😀 maar daar moet je ook gewoon een klik mee hebben en prijzen vergelijken en naar referenties gaan… 🙂

  Like

  1. Amai bedankt voor je uitleg! 🙂 Zo weten we ook weer dat we niet de enige zijn die het een moeilijke keuze vinden :p Wij zijn nu aan het wachten op een referentielijst van een architect. Als die reacties positief zijn zullen we voor hen kiezen

   Liked by 1 persoon

 2. Inderdaad, die referenties. Eens afchecken of de bouwheren die met hen gewerkt hebben dezelfde mening delen. (qua aanneming; want geen sod maar ook geen opvolging en wel 1 aannemer met onderaannemers? Het scheelt niet veel met sod dan.) Waar voelen jullie eigenlijk zelf het meeste voor? Persoonlijk zijn wij beider tevreden dat we onze aannemers zelf kunnen kiezen hebben; al zijn we dan weer niet tevreden van de opvolging van de architect. Die hebben we dan maar zelf in handen genomen. ’t Is een moeilijke keuze; en helaas is er geen handleiding voor. Ik wens jullie nog veel succes!

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s