Zoektocht naar architecten

De laatste dagen zijn we vooral bezig geweest met het zoeken naar architecten en bouwfirma’s. We zoeken zowel via onze persoonlijke contacten als op het internet. De kostprijs willen we een beetje drukken door op zoek te gaan naar minder gekende (commerciële) architecten. Door deze zoektocht komen we natuurlijk veel leuke huizen tegen, interessante architectuur en zaken om over na te denken en die ons inspireren: héél fijn!

Een reactie op “Zoektocht naar architecten

 1. Wat leuk, een koppel dat de stap neemt om te bouwen. Mijn tips voor een ‘goede’ architect:
  – ervaring kan heel wat miserie besparen. Iedereen moet leren, maar een structurele fout in je huis kan je duur komen te staan, en heb je liever niet.
  – voel je geen klik? Toch maar wat verder zoeken. Laat je ook niet te gauw doen door praatjes.
  – Bedenk hoe lang je een contract wilt met de architect. Wij hadden gedacht om enkel de inrichting op ons te nemen qua coördinatie, maar eigenlijk doen we het al vanaf de ramen, of zelfs van daarvoor nog. Onze architect voelt nu meer een ‘last’ dan een hulp, omdat hij van de helft niet afweet, en zich toch wil komen moeien.
  – Zoek een architect die naast het architecturele (het ‘uitzicht’), ook aan het praktische denkt. Wij dienden op een van de eerste plannen met onze boodschappen vanuit de garage het hele huis door te lopen, want een deur (de enige in huis!) tussen garage en keuken zou niet mooi staan. De deur komt nu effectief tussen garage en keuken. 🙂
  – als je tijd hebt/neemt: ga even wat referenties bezoeken. Bel eventueel aan bij de mensen en vraag wat hun ervaringen waren; bespreek dit later ook met de architect, want een verhaal heeft steeds twee kanten.
  – kan je ergens via via aan een aannemer raken die al eerder met die architect samengewerkt heeft? Vraag even hoe die samenwerking verliep, of hij al met andere architecten samengewerkt heeft en hoe dat was enz..
  – kan je zelf al iet of wat tekenen? Dat maakt het je alleen maar makkelijker om aan te tonen wat je graag wilt qua stijl e.d.

  Verder heb ik geen tips, maar contacteer me gerust als je nog vragen hebt! En verder: veel succes en geniet ervan!

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s